Met elektrische auto naar noorwegen de

Bete antwoord: Ja, je zou je P4-game op een P5 moeten kunnen pelen. ony i van plan dat de nieuwe conole achterwaart compatibel i, maar deze lijkt alleen achterwaart compatibel te zijn met be...

Alex Boogers Lang Leve De Lezer

Friday, 10 September 2021

In 2015 verscheen zijn nieuwe roman, Alleen met de goden. Boogers leverde naast zijn romanwerk creatieve bijdragen aan de documentaire 'Draak onder water', die in 1997 werd uitgezonden bij NCRV 's Dokument, en 'Eat your enemy', die in 2005 in 29 theaters in Nederland heeft gedraaid en in december van hetzelfde jaar werd uitgezonden door de Boeddhistische Omroep Stichting. in 2018 bracht hij het boekje Lang leve de lezer uit, een vurig pleidooi voor het lezen waarin hij zijn licht wierp op de kloof tussen de culturele elite en de schrijvers buiten de gevestigde orde. Bibliografie [ bewerken | brontekst bewerken] 1999 - Het Boek Estee (onder pseudoniem M. Lee) 2002 - Het waanzinnige van sneeuw 2006 - Lijn 56 2007 - Het sterkste meisje van de wereld 2010 - De Tijger en De Kolibrie 2012 - Alle dingen zijn schitterend 2013 - Wanneer de mieren schreeuwen 2015 - Alleen met de goden. Bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs 2016 2016 - De lezer is niet dood (schotschrift) 2017 - Onder een hemel van sproeten 2018 - Lang leve de lezer (manifest) 2020 - De zonen van Bruce Lee Externe links [ bewerken | brontekst bewerken] Biografieën, werken en teksten bij de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (dbnl) Bronnen, noten en/of referenties ↑ Mats Beek, Alex Boogers..

Alex boogers lang leve de lezer 3

  • - - Zoekeenboek.nl
  • Hoe kan ik mijn lever zuiveren op
  • Alex boogers lang leve de lezer 5
  • Lang leve de lezer (e-Book) - Alex Boogers | kinderboek-kopen.nl
  • Lang leve de lezer (e-Book) - Alex Boogers | luisterboeken-kopen.nl
  • Fietstrainer koppelen met Bluetooth of ANT+ ⋆ Triathlon365
alex boogers lang leve de lezer

Alex boogers lang leve de lezer 2

Wat kan stilte vreemd aanvoelen. Stap je de ruime koffiebar binnen vlakbij Rotterdam Centraal, dan piept er meteen een horde telewerkers boven hun laptop uit, als liet je een metalen dienblad vallen in een studiezaal. 'Hier wordt stevig gewerkt', lacht Alex Boogers. Hij zit met z'n rug tegen de wand en klapt z'n eigen laptop dicht. Boogers ziet er werkelijk piekfijn uit, met z'n haar strak achterover gekamd. Zo strak z'n haar, zo strak ook zijn discours. Alex Boogers is een veelgelezen Nederlandse auteur die zijn liefde voor lezen en literatuur openlijk verkondigt. In 2016 schreef hij het pamflet De lezer is niet dood, waarin hij zijn ervaringen als spreker in boekhandels en scholen samenvatte, en zich verzette tegen het heersende pessimisme en de zogenaamde ontlezing. 'Er is gewoon nooit echt veel gelezen', zegt Boogers, terwijl hij in de cappuccino roert en z'n motor op gang trekt. 'Het is nog altijd een minderheid. So what? Er wordt zo makkelijk verwezen naar sociale media en het online leven van jongeren als primaire oorzaak van de ontlezing, naar de beeldcultuur ook, maar misschien is het ook een gevolg van een gebrek aan verbeelding, een gebrek aan goede verhalen? '

Alex boogers lang leve de lezer se

Literair criticus Jeroen Vullings las Lang leve de lezer van Alex Boogers. Over hoe laaggeletterde jongeren kunnen uitgroeien tot literatuurliefhebbers. 'De schrijver biedt de laaggeletterde lezers na die herkenningsfase vensters die ze in hun eigen bestaan nooit zagen, het vergezicht op een nieuwe wereld – via de verbeelding. ' Lang leve de lezer heet het nieuwe pamflet van Alex Boogers, waarin zijn eerdere, als Nieuwjaarsgeschenk bij uitgeverij Podium verschenen schotschrift De lezer is niet dood (2016) is verwerkt. Dat zijn beide sympathieke titels, die iedere literatuurminnaar een hart onder de riem steken, want hoe kan een beetje lezer het met die twee verwante stellingen oneens zijn? Boogers zegt meer hartverwarmends, over bevlogen leraren die tegen de keer in een vonk van enthousiasme kunnen planten in het hart van hun pupillen; over de merkwaardige vaderlandse neiging om literair geschreven boeken over sporters af te doen als pulp; over de plotselinge gekte in deze tijden van identiteitspolitiek waarin hijzelf – nota bene opgegroeid in een afvoerputje van de multiculturele samenleving – plotseling als 'bevoorrechte witte schrijver van middelbare leeftijd' wordt gezien; over laaggeletterde jongeren die met de juiste aanpak kunnen uitgroeien tot bevlogen lezers.

ik lees veel maar wel weinig literatuur. weet wel dat ik op de mavo het verplichte lezen verschrikkelijk vond want las toen voornamelijk vertaalde boeken en ja dat mocht niet voor Nederlands. Goed doortimmerd betoog tegen de commerciële boeken en voor de nieuwsgierige lezer en hét boek dat er voor hem/haar is. Als docente Nederlands voelde ik me persoonlijk aangesproken en bemoedigd in de passages over literatuuronderwijs. Voor iedereen die nog eens wil nalezen wat het belang van lezen is. Wat ik ervan heb geleerd: het is niet vanzelfsprekend om boeken in huis te hebben en te lezen, laat staan om te weten waarom je dat zou doen.

Alex boogers lang leve de lezer

Zijn eigen succes bewijst zijn ongelijk. Coen Peppelenbos 4 Reacties

home een boek BoekenRoute is gestopt, u kunt hier nu geen boeken meer kopen. Wellicht dat u via het overzicht van de uitgevers het door u gezochte boek kunt bestellen.

Lang leve de lezer (ebook), Alex Boogers | 9789057599309 | Boeken | bol.com

Uitgeverij: Uitgeverij Podium b. v. Uitvoering: Gebonden Taal: Nederlands Staat van het boek: Licht beschadigd Afmetingen: 121x197x20 Verschijningsdatum: September 2018 EAN: 9789057599293 (Tijdelijk) uitverkocht Samenvatting In mijn beleving is de weg naar het boek niet even toegankelijk voor iedereen. Wie zich druk maakt over leesbevordering moet eerst weten waarom het boek door zoveel jonge mensen wordt afgewezen. Wat is er zo afstotend aan? Worden de woorden niet begrepen, wordt de schoonheid van een roman niet langer gezien? In Lang leve de lezer houdt Alex Boogers een vurig pleidooi voor het lezen. Hij werpt zijn licht op de kloof tussen de culturele elite en de schrijvers buiten de gevestigde orde. Media, schrijvers, recensenten, feministen, instituties, migranten, jongeren en docenten; iedereen die lezen een warm hart toedraagt wordt aangesproken in dit bezielde manifest. Wie reikt de nieuwe lezer de hand? Literaire essays Meer Literaire essays Marja Pruis De nieuwe feministische leeslijst Jens Christian Grondahl Drie stappen achteruit Hein Groen Oxbridge Blues D Leyman Nice, muze van azuur Nieuwe boeken Meer Nieuwe boeken Lucinda Riley De zevende zus Jörg Fengler Het kleine boek tegen burn-out Onbekend Waar is Pipo de pinguïn?

'Lezen beperkte zich tot de stripmap van mijn grootmoeder. Veel meer dan Lucky Luke, Agent 327, Asterix en Spiderman kende ik niet. Dat veranderde toen een Surinaams vriendje me naar de bibliotheek leidde. Op de rug van een boek, De Grootste, zag ik het halve gezicht van Muhammad Ali. Ik klapte het boek open en was echt van mijn melk. Voor mij was Ali een bokser die ik zag vechten op de televisie. Dat hij zich nu tot mij richtte in een boek was een openbaring. Ik las over het begin van zijn carrière, over boksen omdat zijn fiets was gestolen, over de Olympische Spelen, over zijn opstandigheid als zwarte. Dankzij Ali las ik ook over het gesegregeerde Amerika, over Malcolm X, over Martin Luther King. Ali werd mijn homo universalis: een bokser, een dichter, een complete mens. Zo dacht ik ook over Bruce Lee, dat was geen gillende Chinees, maar een man met een oprechte filosofie. ' 'Dat boek over Ali stond enorm veraf van de literatuur die op school werd opgedrongen. Mulisch, Haasse, Reve, Hermans, Krabbé: dat was mijn wereld niet.

alex boogers lang leve de lezer la

Oproep "Iemand die zegt: 'Lezen is niks voor mij, meneer', ook al heeft die nog nooit een boek gelezen, wel, dat is een luie mens. Laat domheid je leven niet regeren en ga op zoek naar het verhaal dat wél iets voor jou is. Schrijf het desnoods zelf! " In De lezer is niet dood roept hij leerkrachten, uitgevers, bibliothecarissen en al wie nog in de boekenwereld actief is, op om lezers te zoeken op plekken waar je die niet verwacht, en werpt hij een dam op tegen het elitaire denken. Recent schreef hij een vervolg op dat pamflet. In Lang leve de lezer brengt hij een ode aan de lezer zelf. Maar ook die roept hij op om in actie te schieten, waar die zich ook bevindt. 'Iemand die zegt: 'Lezen is niks voor mij, meneer', ook al heeft die nog nooit een boek gelezen, wel, dat is een luie mens. Schrijf het desnoods zelf! ' Beide boeken kun je lezen als een maatschappelijke oproep, maar evengoed als een biografie, want Alex Boogers heeft het pad waar hij voor pleit ook zelf bewandeld. Van Gogh 'Ik kom uit een streng Nederlands arbeidersmilieu onder de rook van Rotterdam, in Vlaardingen.

Het lijkt een metafoor te zijn voor wie verantwoordelijk zijn voor de hedendaagse (achteruitgaande) leescultuur. Zijn het de docenten, de uitgevers, de schrijvers? 'Lang leve de lezer' is niet een boek dat zomaar weg leest, maar het is een boek dat de lezer aan het denken zet. Elk boek van Alex Boogers is een aanrader, dus er rest mij niets anders dan deze schrijver te loven. Alex Boogers/Lang leve de lezer/Uitgeverij Podium/2018/147 blz. /ISBN 978 90 5759 929 3