Met elektrische auto naar noorwegen de

Bete antwoord: Ja, je zou je P4-game op een P5 moeten kunnen pelen. ony i van plan dat de nieuwe conole achterwaart compatibel i, maar deze lijkt alleen achterwaart compatibel te zijn met be...

Mol Met Drol Op Zijn Hoofd

Thursday, 9 September 2021
  1. Blog: En toen verloor de mol zijn schoen - KinderRijk

07-10-2020 De kinderboekenweek komt als geroepen. Het weer is omgeslagen en we mochten toch al nauwelijks naar buiten, dus de omstandigheden zijn ideaal voor een dagje op de bank met een stapel boeken en warme chocolademelk. Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar En toen?. In de jaren dat ik op een verticale groep werkte was het boek Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft van Werner Holzwarth een ongekende hit. Dit prentenboek heeft alles in zich om een tweejarige mateloos te fascineren: een heleboel herhaling, een eigenwijs en dapper dier en poep op iedere bladzijde. Grote boodschap Ik kan het mij bijna niet voorstellen, maar voor diegenen die dit boek niet kennen (spoiler alert! ): er valt een drol precies op de kop van een kleine mol. De mol, die een brilletje en zwarte schoentjes draagt, gaat onmiddellijk, met de drol als een prachtig hoedje op zijn hoofd, op hoge poten op onderzoek uit. Alle dieren worden ondervraagd of zij wellicht op zijn kop hebben gepoept.

Blog: En toen verloor de mol zijn schoen - KinderRijk

Er zijn geen artikelen meer beschikbaar.

Volmaakt tevreden na deze geslaagde wraakactie gaat de mol terug naar huis. Verloren schoeisel Op een dag, toen ik net ontzettend tevreden met mijn eigen educatieve voorleesprestatie de laatste bladzijde had omgeslagen zei een van de peutertjes ineens: Maar wat gebeurde er toen met zijn schoen? En toen bleek dat wij al die tijd een heel verschillende reis hadden gemaakt met de kleine mol. Het keuteltje van de mol had zij al die tijd aangezien voor een van zijn zwarte schoentjes. Terwijl ik mij zat te verkneukelen over de geslaagde vergelding van kleine mol, bleek zij behoorlijk ongerust over zijn verloren schoeisel. Wat een feestje! Ineens hadden we zo veel nieuwe onderzoeksvragen. Heeft de mol eigenlijk sokken aan of zit er onder zijn schoen een blote voet? Voelt de hond dat het keuteltje op zijn hoofd valt? Zou hij het wel voelen als er een schoen op zijn hoofd viel? Kun je poepen met je schoenen aan? En zo lag er na al die keren ditzelfde boek te hebben voorgelezen ineens een web van onontdekte paadjes voor onze voeten.

Genoeg voor nog vele uren samenleesplezier. Jacqueline Kock Opleidingsadviseur KinderRijk

Wanneer de kleine mol uit zijn hol komt gekropen, landt er een grote vieze drol bovenop zijn kop! De kleine mol gaat meteen op zoek naar de viespeuk die dat heeft gedaan. Tijdens de zoektocht van de kleine mol naar de onverlaat die op zijn kop heeft gepoept, leert hij vanalles over de verschillende uitwerpselen van de dieren in zijn omgeving. Gelukkig zijn er een stel connaisseurs die hem kunnen helpen te achterhalen wie zo onvoorzichtig is geweest met zijn poep. Ondertussen al een onvervalste klassieker en niet voor niks in vele verschillende edities verschenen (klein, groot, zacht, hard, pop-up, Fries enzovoorts); dit boek is gegarandeerd een succes! De gemiddelde kleuter zal een boek over poep natuurlijk niet kunnen weerstaan, maar gelukkig is het verhaal en de taal van de mol ook nog zo leuk, dat zelfs de meest beschaamde voorlezer er veel plezier aan zal beleven. De tekeningen zijn mooi gemaakt en maken onmiddellijk typetjes van de dieren, waardoor ze heel gemakkelijk van stemmetjes kunnen worden voorzien.

De teksten herhalen zich voor een gedeelte, maar maken ook veel gebruik van synoniemen en klanknabootsingen (flats, plokkeplok), wat het voorlezen erg leuk maakt. Elk dier heeft zijn eigen drol en bijbehorend geluid en binnen no-time ben jij en de voorgelezen een kenner op het gebied van dieren uitwerpselen. Als de mol uiteindelijk achterhaald wie de boosdoener is geweest betaald hij deze met gelijke munt terug. Hoe de mensheid ooit heeft uitgevonden hoe een mollendrol er uitziet en zelfs klinkt als deze van grote hoogte op een hoofd landt, daar moet je misschien maar niet te veel over nadenken. De populariteit van de kleine mol met de drol heeft uiteraard ook al tot aardig wat merchandise geleid. Zo is er onder andere een kleine-mol-knuffel, een vriendenboekje, en zelfs een theaterstuk voor de allerkleinsten. Het boek is ondertussen ook al in een enorme verscheidenheid aan talen vertaald, zo kun je de avonturen van de kleine mol in het Spaans, Koreaans en Arabisch lezen, maar ook in het Catalaans of Schots.

  1. Mol met drol op zijn hoofd 10
  2. Mol met drol op zijn hoofd youtube
  3. Mol met drol op zijn hoofd video
  4. Mol met drol op zijn hoofd met
mol met drol op zijn hoofd je

Al met al een erg leuk boek dat vooral voor de jongsten een grote hit zal zijn, maar dat zeker niet gaat vervelen door de jaren heen en nog vaak gniffelend zal worden geopend door oudere kinderen. Titel: Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft Auteur: Werner Holzwarth Illustraties: Wolf Erlbruch Vertaling: Ineke Ris Uitgever: Vries-Brouwers ISBN: 9789061745822 Verschijningsdatum: maart 1994 Originele titel: Vom kleinen Maulwurf, der wissen wollte, wer ihm auf den Kopf gemacht hat Bladzijden: 23 Afmetingen: 9x301x212 mm Leeftijd: 2+ Leestijd: 10 min. Prijs: € 13, 90 Onderscheiding: Astrid Lindgren Memorial Award (2017), Hans Christian Andersen Award (2006) e. a. Koop 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft' bij Koop 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (popup editie)' bij Vind 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft' bij de bibliotheek De volgende set artikelen wordt geladen...

Die bepleiten hun onschuld door te laten zien dat hun grote boodschap er heel anders uit ziet. Prachtige tekeningen met poep in allerlei varianten dus. En daarbij kun je als lezertje dan ook nog eens genieten van heerlijke onomatopeeën. Peuters zijn daar dol op, een woord dat een klank nabootst. Plets, plokkeplok, ratatatata, iedere keer vallen allerlei soorten poep rakelings langs de kleine mol op de grond. Aan je lippen Er zijn denk ik weinig dingen fijner dan een groepje peuters om je heen op de bank die aan je lippen hangen tijdens het voorlezen. En, omdat je het verhaal inmiddels zelf kunt dromen kun je er ook steeds meer van je eigen acteertalenten inleggen, met verschillende stemmetjes voor de geit en het paard, en luide flatsen en flopsen. Op een bepaald moment gaat de mol te rade bij een forensisch onderzoeksteam, twee dikke bromvliegen. Die determineren de poep met een enkel hapje en leiden hem naar de dader, een grote luie hond. De mol klimt op het dak van het hondenhok en poept op de kop van de hond, een heel klein zwart keuteltje.

  1. Eerste amerikaan in de ruimte te
  2. Telefoon in rijst leggen hoe lang
  3. Bamboe in pot op balkon op
  4. Reichsbanknote 100 mark 1910 waarde
  5. Corry konings een teken van leven 2019